onsdag 6 januari 2016
Bountykladdkaka med ganache
Bountykladdkaka med ganache
Gillar du choklad? Gillar du Bounty? Då kommer du att älska denna kladdkaka! Bakade denna "lilla" tårta till min pappas födelsedag som är förtjust i cocos. Jag använde en springform på 18 cm. Lagom och räcker mer än väl till 6 personer. Vill du göra en större tårta rekommenderar jag dubbel sats.
Kladdkaka:
Ugn 200 grader
100 gram svenskt smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1/2 dl kakao
1 kryddmått salt
Smält smöret. Sikta ner mjöl och kakao. Blanda ner resten av ingredienserna. Rör inte för mycket! Häll i en smörad springform (18 cm). Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan SKA vara lös i mitten. Låt svalna.
Bounty:
50 gram svenskt smör
2 dl florsocker
2 1/2 dl cocos
1/2 dl vispgrädde
Smält smöret. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll ovanpå den avsvalnade kladdkakan. Ställ i kylen.
Ganache:
75 gram mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden. Dra från plattan. Blanda i chokladen. Rör om till en slät ganache. Häll över Bountyn. Ställ in i kylen. När ganachen har stelnat, dekorerar du tårtan (om du vill) med färska frukter eller bär. Jag smälte vit choklad och ringlade först över tårtan innan jag dekorerade med passionsfrukter, hallon och stora flagor med cocos.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en kommentar: