Iskalla, uppfriskande jordgubbar med konjaksgrädde. En fantastiskt god och lättgjord dessert! Min mamma gjorde denna till nyårsfester många gånger när jag växte upp. Receptet är från 1970! Jag tycker att den passar året om. God även på sommaren med de kyligt fräscha jordgubbarna!Ber om ursäkt för dålig bild! Ibland får man bara liksom inte till det!
4 portioner
Lätt tinade, nästan frysta jordgubbar (mängd bestämmer du själv)
4 äggulor
4 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1 msk konjak (smaka av och tillsätt mer efter eget tycke)
Vispa äggulor med florsocker. Blanda ner konjak. Vispa grädden hårt. Blanda försiktigt ihop grädden med äggulorna. Skiva jordgubbarna. Lägg i botten på 4 st. fina glas eller dessertskålar. Klicka över grädden. Dekorera med några fler jordgubbar, ev. hackad mörk choklad och biscotti eller som på bilden, havreflarn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en kommentar: