Botten:
100 gram mald mandel
2 ägg
3 dl socker
1,25 dl vetemjöl
100 gram svenskt smör
Chokladganache:
300 gram Marabou Salta Mandlar
1 1/2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform ca 18 cm i diameter. Mal mandeln. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker med elvisp ca 1 min. Blanda ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll i formen. Sätt in i mitten av ugnen och grädda ca 20 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Ställ att svalna.
Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden, dra från plattan. Häll i chokladen och rör om tills chokladen har smält. Häll på den helt avsvalnade bottnen. Ställ in i kylen för att stelna. Detta tar ca 2 h. Tårtan går utmärkt att göra ett par dagar innan! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en kommentar: