lördag 2 december 2017

Parfait med rårörda lingon och pepparkaka






Syrlig och söt parfait. Lättlagad dessutom! Går bra att förbereda flera dagar innan den ska serveras.

Recept:
6 dl vispgrädde
6 st äggulor
1 1/2 dl socker
2 dl rårörda lingon
20 st krossade pepparkakor ev. extra till dekoration


Vispa grädden relativt hårt. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda samman grädden med äggsmet. Blanda ner krossade pepparkakor.
Häll i hälften av smeten i en form med löstagbar kant (på bilden 23 cm i diameter). Ställ in i frysen ca 20 min. Ringla över rårörda lingon. Häll över resten av smeten.
Ställ in i frysen minst 4 h. 
Ta fram ca 20 min före servering. Ta loss ringen, lägg ev. över parfaiten på ett tårtfat. Dekorera med pepparkakor, lingon, grane eller annat juligt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: