No bake

NanaimoBars

Ätit en Nanaimo Bar nån gång? Inte? Då har du missat nåt! Nanaimo Bar är en populär kaka från Kanada. Du behöver ingen ugn och den är enkel att göra. Jag gör den alldeles för sällan men det finns en orsak till det. Magknip efter att ha ätit lite för många... Försvinnande god!


Botten:
125 gram smält svenskt smör
2 msk kakao
0,75 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
300 gram Digestive kex
1 dl kokos
1 dl valnötter (kan uteslutas)

Smält smöret och låt svalna. Krossa Digestive kexen i en matberedare eller lägg i en påse och smula sönder. Krossa eller hacka valnötterna till mindre bitar. Blanda alla ingredienser. Tryck ut i en form. Ställ in i kylen. 

Fyllning:
75 gram svenskt smör
3 dl siktat florsocker
3 msk marsanpulver (kallvispad)
4 1/2 msk mjölk

Vispa smör och siktat florsocker ljust och krämigt med elvisp. Blanda marsanpulver med mjölken. Blanda ner vaniljkrämen i smörkrämen. Bred över kakan. Ställ in i kylen.

Chokladganache:
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde

Sjud upp grädden. Dra från plattan. Bryt ner chokladen. Rör runt med en visp tills chokladen är helt slät. Låt svalna. Bred över kaka. Ställ in i kylen. Skär upp rektangulära bitar. Mmmm....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: