onsdag 24 september 2014

Banoffee Pie

 
 

I Lördags hade jag tjejmiddag tillsammans med min goa vän, Carolina. Det blev en lyckad kväll med god mat, roliga tävlingar och mycket, mycket prat! Tretton tjejer kan hålla en rätt hög ljudnivå, haha! Så glad över att ha så fina vänner. De betyder mycket för mig. Carolina har jag känt i många år och hon har en speciell plats i mitt hjärta!
 
Till efterrätt blev det Banoffee Pie och såklart gräddbullar. Har du inte smakat Banoffee Pie kan jag berätta att den är minst sagt beroendeframkallande... Har tyvärr ingen riktigt bra bild på pajen. Jag gjorde två stycken. De syns i bakgrunden på en av bilderna. Här kommer receptet:


Banoffee Pie

Botten:
300 g Digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
2 burkar Dulce De Leche (färdigkokt kondenserad mjölk, finns bland baktillbehör t.ex på ICA Maxi)
3-4 bananer
3 dl vispgrädde
150 g Marabou mörk choklad


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg värme. Ställ åt sidan att svalna. Krossa kexen till fina smulor. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en springform med löstagbar kant ca 20-24 cm i diameter. Tryck ut en bra bit upp på kanten av formen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
Bred ut Dulce De Leche över pajbottnen när denna har kallnat. Skiva bananerna över i ett jämnt lager. Bred ut lättvispad grädde så det täcker bananerna. Hacka mörk choklad grovt och strö över. Ställ in kylen en stund före servering. Går bra att förbereda ca 1/2 dag.
Lycka Till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: