onsdag 25 mars 2015

PolkaCookies


Cookies, gudomligt goda och så lätta att baka! Kan varieras i oändlighet, bara fantasin som sätter gränser. Senast jag bakade dessa blev det med polkagrisar. Mycket lyckat som jag kommer att göra igen. In i köket och baka!

PolkaCookies
 
Ca 25 kakor:

225 gram mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Tänk på att ugnar är olika och kanske behöver du justera värmen!Vispa smör, strösocker och farinsocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget och till sist mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Blanda i valfri smaksättning, se nedan. Dela degen i ca 25 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna och flytta över till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt. Går att frysa.

Smaksättning:
Krossade polkagrisar
M&M chokladlinser (tryck fast på den tillplattade kulan)
Mörk choklad och jordgubb (finns torkade jordgubbar vid naturgodis)
Mörk choklad och jordnötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: