fredag 7 juli 2017

Flädercurd

Min goa vän Lotta, är en riktig mästare på att baka, laga mat, inredning och fotografering. Förutom allt detta är hon dessutom en fantastisk vän! Önskar att hon hade haft ett fik, där hade jag varit stammis! Detta receptet på Flädercurd har jag fått från henne. Underbart god på nybakade scones, rostat bröd eller till glass. Eller som på bilden nedan, med krossade maränger, lättvispad grädde och jordgubbar. Magiskt..



Flädercurd:
125 gram socker
6 st äggulor
1 dl koncentrerad flädersaft (hemmagjord)
1 liten citron, saften
100 gram svenskt smör

Vispa gulorna och hälften av sockret vitt och pösigt. Koka upp flädersaft, citronsaft, smör och resten sockret i en kastrull. Dra från plattan. Häll i äggsmeten, vispa under tiden. Ställ tillbaka på låg värme. Rör hela tiden tills krämen tjocknat. Häll över i glasburk och låt svalna. Ställ in i kyl.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: