söndag 17 september 2017

Äpplepaj



Det blev inte många äpplen på trädet i år. Men det räckte till 1 st. äpplepaj! Detta receptet har jag fått av min mamma. Knäckigt söt och god! 

150 gram svenskt smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl hackad mandel
1 tsk bakpulver
500-600 gram äpplen
ev. socker


Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Sockra ev. om äpplena är mycket sura. Smält smöret. Blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen. Blanda. Skeda över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Sätt ev. över folie i slutet av gräddningen om pajen blir för mörk. 
Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass. Svensk höst när den är som bäst!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: