tisdag 19 november 2013


Pannacotta måste vara en av de godaste och mest lättlagade efterrätterna i världen! Går att variera i oändlighet dessutom. När man nämner gelatin så skakar folk på huvudet. "Nä, det kan inte jag använda". " Det är så svårt och krånglig".
Busenkelt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur och lägg ner i den varma vätskan. Rör om. På några sekunder har gelatinet smält. Voila! Färdigt!

Fläderpannacotta: (6-8 portioner)

4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
1 - 1 1/2 dl socker
2 dl hemlagad koncentrerad fläderblomssaft (mängden får justeras om det är färdigköpt saft. Smaka dig fram)
skal från 1/2 citron

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde med socker, saft och citronskal. Blanda tills sockret har löst sig. Precis när grädden börjar koka, dra från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i grädden tills de har löst sig. Låt svalna. Sila bort citronskalen. Häll upp i fina glas  t.ex. champagneglas, vinglas eller små skålar med eller utan fot. Ställ in i kylen för att stelna, detta tar några timmar.
Dekorera med färska hallon, skivade jordgubbar och citronmeliss. Servera gärna med ett par biscotti.
På bilden har jag använt björnbär. Koka upp björnbär med lite socker. Koka ett par minuter på låg värme. Låt kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: