torsdag 19 januari 2017

Nutellabiskvier med havssalt

Nutella älskar väl de flesta? Dessa små sega biskvier med len Nutellaganache är verkligen som en dröm! Flingsalt på toppen bryter verkligen av mot det söta och passar väldigt bra. Mycket enklare att göra än man tror!



Nutellabiskvier

Botten:
200 gram riven mandelmassa
1/2 dl äggvitor
1/2 dl socker

Nutellaganache:
200 gram Nutella
50 gram mörk Marabou choklad
1 dl vispgrädde

150 gram mörk Marabou choklad
flingsalt


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda riven mandelmassa med äggvitor och socker. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp (ca 1 minut). Klicka ut ca 15-17 st små bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. De ska ha en ljus gyllenbrun färg. Låt svalna.

Hacka chokladen. Värm grädden och dra från plattan när det precis börjar koka. Blanda försiktigt ner choklad och Nutella till en slät ganache. Ställ svalt att svalna och stelna. Bred undersidan av biskvierna med ganache. Ställ in i kylen eller i frysen en stund.
TIPS! Bred på ganache med en matsked! Det går snabbt och är verkligen busenkelt!

Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Doppa biskvierna och låt stelna. Dekorera med flingsalt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: