söndag 22 januari 2017

Pannacotta med citron och vanilj

Pannacotta är en dessert som jag aldrig tröttnar på. Så enkel att göra dessutom. Den går bra att förbereda några dagar innan. Tänk på att täcka över med plastfolie så det inte blir en "hinna".

4-6 portioner

Pannacotta:
5 dl vispgrädde
3  1/4 st gelatinblad
1 vaniljstång
1 st ctron, rivet skal
1 st citron, saften
0,75 dl socker



Garnering:
zest från 1/2 citron
1 dl vatten
0,75 dl socker

filéade citronskivor från 1 st citron

socker

citronmeliss

ev. biscotti eller färska hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner vaniljstången och fröna tillsammans med resterande ingredienser till pannacottan i en kastrull. Rör om tills sockret har löst sig. Låt koka upp. Dra från plattan när det börjar koka. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Ställ åt sidan att svalna.

Blanda vatten, socker och citronzest. Låt småkoka ca 3-5 minuter. Ställ åt sidan att svalna.

Sila pannacottan så att skal från citronen samt vaniljstången försvinner. Häll upp i vackra glas eller formar. Ställ in i kylen för att stelna. Det tar ca 4-6 timmar för att stelna. Vid servering: häll på citronsockerlagen, vänd de filéade citronskivorna i socker och dekorera med dessa. Servera med citronmeliss, biscotti och färska hallon.

1 kommentar:

  1. How to make money from gambling with a PayPal and Mastercard
    PayPal online casino, PayPal, and Paypal casinos can only be accessed through PayPal and Mastercard. In 메리트 카지노 쿠폰 addition, หาเงินออนไลน์ players are 제왕카지노 given access to a

    SvaraRadera

Skriv en kommentar: