måndag 15 maj 2017

Mandeltårta med choklad och salta mandlar

Underbart kladdig och lite seg mandelbotten med ett lager av choklad och salta mandlar. Mmmm... 









Botten:

100 gram mald mandel
2 ägg
3 dl socker
1,25 dl vetemjöl
100 gram svenskt smör

Chokladganache:
300 gram Marabou Salta Mandlar
1 1/2 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform ca 18 cm i diameter. Mal mandeln. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker med elvisp ca 1 min. Blanda ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll i formen. Sätt in i mitten av ugnen och grädda ca 20 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Ställ att svalna. 

Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden, dra från plattan. Häll i chokladen och rör om tills chokladen har smält. Häll på den helt avsvalnade bottnen. Ställ in i kylen för att stelna. Detta tar ca 2 h. Tårtan går utmärkt att göra ett par dagar innan! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: